Lees hier alle informatie

Voorkom gezondheidsproblemen door een slecht passend kunstgebit

Blijf niet te lang doorlopen met een kunstgebit dat niet fijn meer zit, want problemen met kauwen en eten kunnen gevolgen hebben voor uw gezondheid. In Nederland lopen ongeveer 3 miljoen mensen rond met een gehele of gedeeltelijke gebitsprothese. Het merendeel daarvan is 65 jaar of ouder. Bent u mantelzorger of zorgverlener van een kwetsbare oudere? Wijs diegene dan ook op het belang van een goed passend gebit. Want wie niet meer goed kan kauwen, gaat minder eten, waardoor het lichaam te weinig voedzame stoffen binnenkrijgt met alle gevolgen van dien. Zo neemt door verzwakking de kans op vallen toe. Bovendien kunnen door ontstekingen in de mond elders in het lichaam gezondheidsproblemen ontstaan.

In de loop van de tijd gaan uw kaken slinken

Ook uw gezicht verandert bij het te lang doorlopen met hetzelfde kunstgebit. Want door de jaren heen slinken uw kaken, waardoor rond uw kin en mond diepe lijnen kunnen ontstaan.

Pijn bij het dragen van een kunstgebit is absoluut niet nodig!

Het advies is om uw kunstgebit jaarlijks te laten controleren door uw tandarts en iedere 5 jaar te laten vervangen. Sommigen, vooral ouderen, dragen wel 10 tot 20 jaar dezelfde niet meer passende gebitsprothese, omdat men bang is voor veranderingen of pijn door een nieuwe prothese. Maar rondlopen met pijn is echt niet nodig. Voor iedereen is een goed passende prothese te maken!