Implantaten

Implantaten

Implantaten zijn kunstmatige tandwortels die in de kaak worden geplaatst als vervanging voor ontbrekende tanden. Ze worden gebruikt als een permanente oplossing voor het vervangen van één of meerdere tanden die verloren zijn gegaan door cariës, tandvleesziekten, trauma of andere redenen.

Implantaten zijn titaniumschroeven die in de kaak worden geplaatst. Het lichaam herkent titanium als een biocompatibel materiaal en daarom groeit een titanium implantaat vast aan het kaakbot, waardoor er een sterke verbinding ontstaat tussen het implantaat en de kaak. Op deze manier vormt het implantaat een stevige basis voor een tandheelkundige restauratie, zoals een kroon, brug of kunstgebit.

Implantaat-gedragen restauraties bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele tandheelkundige restauraties, zoals het behoud van de botstructuur in de kaak en de ondersteuning van omliggende tanden. Implantaten voelen net zo natuurlijk aan en zien er esthetisch net zo mooi uit als traditionele restauraties. Bovendien hebben implantaten een lange levensduur en kunnen ze een leven lang meegaan als ze goed worden verzorgd.

Wij vervaardigen kronen, bruggen en gebitsprotheses voor implantaten en voor de implantaten zelf verwijzen wij naar een van de kaakchirurgen waarmee we samenwerken.

Maak een afspraak

Contact

Heeft u vragen? Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar.

Openingstijden