Gebitsprotheses

Gebitsprothese

Een gebitsprothese is een kunstmatige vervanging voor ontbrekende tanden en tandvlees. Het is een uitneembare prothese die is ontworpen om de functie en het uiterlijk van de natuurlijke tanden en kiezen na te bootsen. Gebitsprotheses kunnen volledig of gedeeltelijk zijn, afhankelijk van het aantal ontbrekende tanden en het gedeelte van de mond dat moet worden hersteld. 

Een volledige gebitsprothese wordt gebruikt wanneer alle tanden in de mond ontbreken. Het bestaat uit een reeks kunstmatige tanden die zijn bevestigd aan een tandvleeskleurige basis die op de kaak rust. De prothese wordt op zijn plaatsgehouden door een combinatie van de zuigkracht van het tandvlees en speeksel. 

Een gedeeltelijke gebitsprothese wordt gebruikt wanneer sommige tanden ontbreken. Dit wordt op een vergelijkbare manier gemaakt als een volledige gebitsprothese, maar dan alleen voor de missende eigen tanden en/of kiezen. Soms wordt er voor een beter houvast nog een metalen haakje aan geplaatst. 

Een andere vorm van een gedeeltelijke gebitsprothese is een frameprothese. Het bestaat uit kunstmatige tanden en/of kiezen die met een tandvleeskleurige basis zijn bevestigid aan een metalen frame dat over de bestaande tanden wordt geplaatst. Het frame zorgt voor stevigheid en ondersteuning voor de kunstmatige tanden. 

Gebitsprotheses zijn een effectieve oplossing voor mensen die hun tanden hebben verloren als gevolg van cariës, tandvleesaandoeningen, trauma of andere redenen. Ze kunnen de functionaliteit van de mond verbeteren, evenals de esthetiek van de glimlach. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen gebitsprotheses vele jaren meegaan.

Happen hoeft niet meer. Praktijk de Jong heeft moderne apparatuur waarbij de tanden en kiezen digitaal gescand kunnen worden. Uw gebitsprothtese wordt daarna digitaal vervaardigd in het tandtechnisch laboratorium waarmee we samenwerken.

Maak een afspraak

Contact

Heeft u vragen? Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar.

Openingstijden